Sayfalar


Pazar, Temmuz 6

petifur

malzemeler
4 adet yumurta
1su bardağı un
1su bardağı su
125 gram margarin
1yemek kaşığı şeker
1fiske tuz
kreması için
yarım litre süt
yarım su bardağı un
yarım su bardağı şeker
1poşet krem şanti
süslemek için kırıklanmış fındık


yapılışı
Krema için tencereye süt, şeker, un koyulur. Karıştırarak pişirilir. Soğuması için ocaktan alınır. Soğuduktan sonra toz krem şanti eklenir ve mikserle çırpılır.
Petifur için tencereye su, tuz, şeker ve margarin alınır. Margarin eriyince un eklenir. Karıştırarak pişirilir. Ilınınca içerisine yumurta kırılır. Karıştırılır. Diğer yumurtalardada aynı işlem uygulanır. Eller ıslatılıp yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlatılır.  Veya yemek kaşığı yardımıyla yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olacak şekilde dizilir. Önceden ısıtılmış 150 derecedeki fırında pişirilir. Soğuyunca üstleri kesilir. İçlerine krema doldurulur. Üzeri kırıklanmış fındık veya dilediğimiz malzemeyle süslenir.
Afiyet olsun



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder