Sayfalar


Pazartesi, Ekim 27

Tavuk şiş

malzemeler
yarım kg kuşbaşı doğranmış tavuk eti
3 yemek kaşığı süt
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 adet çarliston biber
1 adet kırmızı biber
1 adet soğan
bir tutam karabiber kimyon, kekik kırmızı toz biber
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı un
Kızartmak için sıvıyağ

yapılışı
Soğan rendenin ince tarafı ile rendelenir. Tülbent yardımı ile suyu süzülür. İçerisine zeytinyağ, süt ve baharatlar eklenir. Tavuk etleri yıkandıktan sonra sosa ilave edilip karıştırılır. En az üç, dört saat buzdolabında kapağı kapalı şekilde bekletilir. Biberler tavuk eti büyüklüğünde küp küp doğranır. Tahta şişlere et, kırmızı biber, et, yeşil biber şeklinde dizilir. Un tabağa dökülür. Üzerine tuz ve kabartma tozu ekleyip karıştırılır. Dizilen şişler una bulanır. Kızgın yağda orta hararetli ateşte pişirilir.
Afiyet olsun



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder