Sayfalar

Çarşamba, Mart 11

marmelatlı turta

malzemeler
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı toz şeker
2 adet yumurta
1 adet kabartma tozu
1 adet vanilya
1 su bardağı kadar marmelat veya reçel
yarım su bardağı kırıklanmış fındık
aldığı kadar un

yapılışı
Marmelat hariç malzemelerle ele yapışmayan bir hamur yoğrulur. Hamurdan elma büyüklüğünde parça ayrılır. Büyük olan hamur 1 cm kalınlığında açılıp yağlı kağıt serili tepsiye koyulur. Üzerine marmelat sürülüp fındık serpilir. Ayırdığımız küçük hamur rendenin kalın tarafı ile marmelatın üzerine rendelenir. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir. 
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder