Sayfalar


Perşembe, Eylül 23

içi elmalı

malzemeler
200 gram oda ısısında margarin
8 yemek kaşığı toz şeker
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı süt
4 adet elma
yarım çay kaşığı tarçın
4 yemek kaşığı toz şeker
bir miktar ceviz
aldığı kadar un
üzerine elemek için pudra şekeri

yapılışı
Elmalar soyulup rendelenir, toz şeker ilave edilip suyu çekene kadar ocakta pişirilir söndürmeye yakın tarçın ve ceviz eklenir soğumaya bırakılır. Margarin, yumurta, süt, 8 yemek kaşığı şeker ilave edilip kabartma tozu ve yeterli miktarda un ile hamur yoğrulur.
Yoğrulan hamur ikiye bölünür.Hamur çok ince olmayacak biçimde un serpilerek yuvarlak açılır ve sigara böreğinden daha dar kesilip, içerisine elmalı harçtan koyularak kenarları kıvrılmadan sigara böreği gibi sarılır. diğer hamurda aynı işlemden geçirilir. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilerek 180 derecelik fırında üzeleri hafif kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkınca üzerlerine pudra şekeri elenir.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder