Sayfalar


Cuma, Şubat 18

Bulgaristan usülü''patates musakka''

malzemeler
3 büyük patates
yarım kilo kıyma
5 yemek kaşığı sıvıyağ
2 adet soğan
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı karabiber
2-3 kaşık sulu domates(yazın domateslerin kabuklarını soyup yemeklik doğradıktan sonra içerisine tuz,  mercimek otu , çuşka biber katılarak kavanozlara doldurulup kaynatılan malzeme) yoksa 1 adet domates
tuz

yapılışı
 1 adet soğan yemeklik doğranır 5 yemek kaşığı sıvıyağ ile kavrulur. Küçük küp şeklinde doğranan patatesler, tuz ve sulu domates eklenerek patatesler diri kalacak şekilde kavurmaya devam edilir.
Kavrulan patatesler 24 cm lik tepsiye dökülür. Kıymanın içerisine 1 adet soğan rendeleyip karabiber ve tuz ekleyerek karıştırılır. Patatesleri kavurduğumuz tavada kıymayıda kavurup patateslere ilave edip karıştırılır. Patatesleri örtecek kadar sıcak su ekleyip 200 derecelik fırına verilir. Patatesler yumuşayıncaya kadar piştikten sonra fırından çıkarıp üzerine yoğurt, karabiber, un, yumurta, tuz karışımı yayılır. Tekrar fırına verip üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.

 Bu tarfi bizlerle paylaşan Şasine Yılmaz'a teşekkür ederim.
Afiyet olsun

6 yorum:

  1. saolun bende zaten bulgaristanlıydım kendi memlekitimin yemeğini buldum patates musakka arıyodum bulgaristanıma özel musakka çıktı çok saolun çok saolunnnnnnnnnnnnn

    YanıtlaSil
  2. yeme de yanında yatt

    YanıtlaSil
  3. ben onunla yatmaya da kyamam ezilir yavrucak

    YanıtlaSil
  4. Aradığınınız tarifi bulduğunuza sevindim. Afiyet bal şeker olsun.

    YanıtlaSil