Sayfalar


Pazartesi, Mart 21

galeta unlu patatesli poğaça

malzemeler
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
125 gram tereyağ
1 adet yumurta 1 adet kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
3 adet patates
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay bardağı galeta unu
yeterli miktarda un


yapılışı
Oda ısısındaki teryağ, yoğurt sıvıyağ yumurta, tuz bir kaba alınır. Un ve kabartma tozu eklenerek ele yapışmayan bir hamur yoğurulur. Patatesler haşlanır ve ezilir içerisine tuz, kaşar peynir rendesi ilave edilir karıştırılır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp el içerisinde bastırılıp açılır, ortasına patatesli harçtan koyulur, kapatılıp yuvarlaklaştırılır ve galeta ununa bulayarak tepsiye dizilir. 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun

2 yorum: