Sayfalar

Perşembe, Mayıs 5

çıtır çıtır lokma

malzemeler
4 su bardağı un
1 yemek kaşığı dolusu şeker
1 fiske tuz
20 gram yaşmaya
sıcak su
kızartmak için sıvıyağ
şerbeti için
4 su bardağı şeker
3 buçuk su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu

yapılışı
Unun ortası açılır. Şeker, tuz unun üzerine serpilir. Maya unun ortasına alınır ve elimizin dayanabileceği , ılıktan daha sıcak olan su ile çok cıvık olan bir hamur yoğrulur ve kabarması için dinlendirilir. Şerbeti için ise su, şeker tencereye koyularak ocağa alınır. Kaynamaya başlayınca limon suyuda eklenip 20 dakika kadar kaynatılır ocaktan alınarak soğumaya bırakılır. Şerbet biraz kıvamlı olmalı. Kabaran hamurudan elimizle sıkarak, suya batırıp çıkardığımız tatlı kaşığı yardımı ile hamurlar kızgın yağa atılıp kızartılır. Kızaran hamurlar şerbete atılıp 30 saniye kadar tutulup kevgirle şerbetten çıkarılır. Hamur bitene kadar aynı işlemlere devam edilir. Hamurları sıkarken elimize ameliyat eldiveni takarsak hamur elimize yapışmaz.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder