Sayfalar

Perşembe, Mayıs 19

hünkar beğendi

malzemeler
yarım kg kuşbaşı et
5 adet domates
4-5 adet sivri biber
6 adet közlenmiş patlıcan
50 gram margarin
6 yemek kaşığı un
4 su bardağı süt
tuz

yapılışı
Etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Beğendiyi yapmak için ise közlenmiş patlıcanların kabukları soyulup incecik kıyılır. Margarin ile un kavrulur. Patlıcanlarda ilave edilip karıştırılır. Süt koyup karıştırılarak pişirilir ve tuz ilave edilir. Domates sosu için biberler ikiye kesilir biraz sıvıyağ koyulmuş tavada hafif kızartılır. Kabukları soyulup küçük doğranmış domates ve tuz ilave edilerek pişirilir. Tabağımıza önce beğendiden sonra kavrulan et en son olarakta domates sosu dökülür ve servis edilir.
Et olmadan beğendi domates sosu ile tercih edilebilir.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder