Sayfalar


Perşembe, Mayıs 19

elmalı kurabiye

malzemeler
250 gram margarin
6 kaşık puda şekeri
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı yoğurt
un
4 adet elma
4 yemek kaşığı tozşeker
1 çay kaşığı tarçın
3 yemek kaşığı kuru üzüm
1 çay bardağı kırıklanmış fındık
üzeri için
1 paket vanilya
yarım su bardağı pudra şekeri

yapılışı
Öncelikle elmalar soyulup rendelenir. Toz şeker ve kuru üzüm eklenerek ocağa alınır kısık ateşte elmalar suyunu çekene kadar pişirilir. Soğuyunca fındık ve tarçın eklenir karıştırılır.
Oda ısısındaki margarin, yoğurt, pudra şekeri, un ve kabartma tozu ile ele yapışmayan bir hamur yoğurulur.  Cevizden biraz küçük parçalar koparılıp yuvarlatılır. Merdaneyle açılır içerisine elmalı harçtan koyulup rulo şeklinde sarılır ve ay şekli verilir. Fırın tepsisine dizilen kurabiyeler 170 derecelik fırında üzerleri hafif kızarana  kadar pişirilir. Fırından çıkarınça üzerlerine vanilya ve pudra şekeri karışımı elenir.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder