Sayfalar

Pazartesi, Şubat 17

kadayıflı muhallebi

malzemeler
1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 poşet krem şanti

250 gram yaş tel kadayıf
3 yemek kaşığı tereyağ
1 çay bardağı şeker
1 su bardağı kırıklanmış fındık



yapılışı
Muhallebi için süt, un şeker, vanilya tencereye koyulur. Topak kalmayacak şekilde karıştırılır. Ocağa alınır karıştırarak pişirilir. Ocaktan alınır. Ilınınca içerisine toz krem şanti dökülür mikser yardımı ile çırpılır.
Kadayıflı kısmı için ise, kadayıf buzdolabı poşetine koyulur. Derin dondurucuda 2 saat kadar dondurulur. Donan kadayıflar elimizle kolayca kırıklanır. Tereyağ tavaya alınır. Eriyince içerisine kadayıf ilave edilir. Karıştırarak kavrulur. Söndürmeye yakın içerisine fındık ve şeker ilave edilip kavurma işlemi sonlandırılır. Soğumuş olan kadayıfın yarısı borcam tepsiye dökülür. Üzerine soğumuş olan muhallebinin tamamı dökülür. Kalan kadayıfta muhallebinin üzerine serilir. Aynı işlem arzu edilirse kuplara da yapılabilir. Buzdolabında soğuttuktan sonra servise hazır.
Afiyet olsun

1 yorum:

  1. Merhabalar, size daha önce mail atmıştım ama gitmemiş olma ihtimaline karşı yeniden yazıyorum.

    Blogunuza internette yemek tarifleri ararken rastladım. Öncelikle çok tebrik ediyorum, blogunuzu inceledim, tarifleriniz hem çok leziz, hem de yapımı gayet kolay görünüyor. :) Uygun bir zamanınızda yeni açılan yemek tarifleri arama motorumuz Tarifbul‘a bir göz atabilirseniz çok sevinirim. İsterseniz siz de En İyi Tarif Blogları kısmımızda tariflerinizi sergileyebilirsiniz. Merak ettiklerinize SSS’den bakabilir veya bana mail atabilirsiniz. Görüşmek dileğiyle.
    Huma S.

    YanıtlaSil