Sayfalar


Pazartesi, Şubat 10

körili tavuk

malzemeler
yarım kg jülyen doğranmış tavuk eti
1 adet kırmızı  biber 
2 adet çarliston biber
1 adet soğan
2 diş sarımsak
10 adet mantar
yarım çay bardağı zeytinyağ
1 kutu krema
1 tatlı kaşığı köri, tuz, karabiber
erişte için
2 su bardağı erişte
2 yemek kaşığı tereyağ
3 su bardağı su
tuz, 1 tatlı kaşığı köri  

yapılışı
Öncelikle kırmızı biber, çarliston biber ve soğan jülyen şeklinde doğranır
Tava ocağa alınır ve kızdırılır. İçerisine zeytinyağ ilave edilir. Yağ kızmadan tavuk etleri ilave edilir. Harlı ateşte yıkanmış tavuk etleri beyazlaşana kadar kavrulur. İçerisine doğranmış soğan ve sarımsak , biberler ilave edilir. Karıştırarak pişirilir. Daha sonra doğranmış mantarlar ilave edilip pişirmeye devam edilir. Köri, tuz, karabiber, krema eklenir karıştırılır. Krema fazla çektirmeden ocağın altı kapatılır.
erişte
Tereyağ tencereye alınır. İçerisine erişte ilave edilir kavrulur. Üzerine sıcak su, köri, tuz eklenir. Kapağı kapatılır. Kısık ateşte pişirilir.Demlenmeye bırakılır.
 Afiyet olsun  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder