Sayfalar


Salı, Ocak 21

kazandibi

malzemeler
1 litre süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kalığı nişasta
2 yemek kaşığı pirinç unu
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya 
pudra şekeri ve margarin

yapılışı
Un, nişasta, pirinç unu bir miktar su ile karıştırılarak sıvı hale getirilir. Süt ocağa alınır. Kaynamaya başlayınca şeker eklenir. Nişastalı karışım süte azar azar karıştırarak ilave edilir. Tatlı dökeceğimiz tepsi veya tava margarin ile yağlanır. Üzerine pudra şekeri serpilir. Pişen tatlı tepsiye dökülür. Orta hararetli ocakta altı kızarıncaya kadar pişirilir.   Tepsiden kolayca çıkabilmesi için piştikten sonra tepsi su dolu kaba oturtulur. Oda ısısına gelen tatlı buzdolabında dinlendirildikten sonra dikdörtgen şeklinde kesilir. Daha sonra rulo olacak biçimde sarılır. arzuya göre tarçın ile servis edilir.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder