Sayfalar


Pazar, Ocak 2

bulgaristan usulü kabaklı kolaç

malzemeler
3 su bardağı un
1 adet yumurta
4 yemek kaşığı sıvıyağ
yeterli miktarda su
yarım kilo kadar balkabağı
10 yemek kaşığı şeker

yapılışı
Un karıştırma kabına alınır ortası açılıp yumurta, sıvıyağ eklenip yeterli miktarda suyu azar azar ilave edip hamur yoğrulur.
Yoğrulan hamur 3 eşit parçaya bölünür. İlk hamur tepsiden biraz büyük
açılır, sıvıyağ ile yağlanmış tepsiye serilir (kenarları dışarı sarkacak biçimde)
Kabak rendelenir, üzerine şeker dökülüp elimiz ile şeker kabağa iyice yedirilir.
Tepsideki yufkanın üzerine yarısı serpiştirilir. Diğer hamur tepsi büyüklünde
açılır tepsiye serilip üzerine kalan kabak serpilir. İlk yufkanın kenara sarkan kısımları içe toplanır. Son hamurda açılıp üzerine koyulur. Tepsi ocakta heryeri pişecek biçimde döndüre döndüre  pişirilir. Pişen böreği başka bir tepsinin altını hafif unlayıp , yağladığımız tepsisine aktarılır. Bu kısmınında heryeri pişecek şekilde döndüre döndüre pişirilir.

Lahana turşusu ile servis ediyoruz.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder