Sayfalar


Perşembe, Ocak 20

portakal kabuklu irmik helvası

malzemeler
1 buçuk su bardağı irmik
2 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
100 gram margarin
1 adet portakal kabuğu rendesi
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık

yapılışı
Süt ve şeker tencereye alınır ve kaynatılır. Başka  bir kapta ise margarin eritilir fıstıklar eklenip kavrulur. Üzerine irmik ilave edip sürekli karıştırarak rengi değişene kadar kavrulur. Kaynayan şekerli süt kavrulan irmiğe eklenir. Portakal kabuğuda ilave edilip karıştırılır. İrmik şurubu çekene kadar pişirilir.
Afiyet olsun

2 yorum:

  1. oy oy oyyy yerim ben bunu hemde nefes almadan :)

    YanıtlaSil
  2. Çok hoş bir tadı var. Tam senlik. Tatlı krizlerinede birebir. Dün akşam canım çekti yaptım, yedim ve gönül rahatlığıyla uyudum.

    YanıtlaSil