Sayfalar


Pazar, Ocak 23

patatesli sarma poğaça



malzemeler
3 adet haşlanmış patates
1 paket margarin
yarım su bardağı sıvıyağ
1 paket yaşmaya(42 g)
1 su bardağı ılık süt
2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için)
tuz, 1 su bardağı kadar peynir
un, 1 çay kaşığı mahlep, çörekotu



 yapılışı
Patatesler yoğurma kabının içerisine rendelenir. Ilık süt ile eritilen maya patateslere ilave edilir. Eritilmiş ve ılınmış margarin sıvıyağ, bir yumurta ve kalan yumurta akı,tuz mahlepte patateslere eklenir ve un ile ele yapışmayan bir hamur yoğrulur. Mayalanması için bekletilir. Mayalanan hamur 3 eşit parçaya bölünür, çok ince olmayan yufka açılır. Sigara böreği gibi kesilen yufkanın geniş tarafına peynir koyularak sarılır. Diğer kalan iki hamurda bu şekilde yapılıp tepsiye dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpilir. 180 derecelik fırında pişirilir. İstenilirse hamur açılmadanda bildiğimiz poğaça şeklindede yapılabilir. Özel günlerinizde misafirlerinize tarif ettiğim biçimde, değişik bir poğaça olarak sunmanızı tavsiye ederim.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder