Sayfalar


Salı, Ocak 18

italyan lezzeti '' risotto allo zafferano ''

malzemeler
1 adet soğan
1 su bardağı pirinç
yarım su bardağı beyaz şarap
1 su bardağı et suyu
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı safran
yarım su bardağı kırıklanmış parma peyniri

yapılışı
Soğan yemeklik doğranır sıvıyağ ile kavrulur. İçerisine yıkanıp süzülmüş pirinç eklenir, 2-3 dakika kadar karıştırarak kavrulur. Beyaz şarap ilave edilip karıştırarak çektirilir. Sıcak et suyu azar azar pirince eklenerek karıştırmaya devam edilir. Safran bir miktar et suyu ile eritilip pirince ilave edilir karıştırılır. Parma peyniride eklenir ocağın altı kısılarak ağır ateşte 2 dakika kadar karıştırılarak pişirilir. Biraz dinlendirdikten sonra servis edilir.
Afiyet olsun - Buon appetito
Tarifini benimle ve sizlerle paylaşan Elena Bocedi'ye teşekkürler. Grazie!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder