Sayfalar


Perşembe, Ocak 2

baklava yufkasından börek

malzemeler
25 adet baklavalık yufka
yarım su bardağı süt
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay bardağı soda
1 adet yumurta
ıspanaklı
patatesli 
peynirli veya kıymalı harç

yapılışı
Süt, sıvıyağ, yumurta ve soda karıştırılarak bir sos elde edilir. Yufkalardan birincisi tezgaha serilir. Üzerine ikinci yufka serilir. Yufkanın üzerine fırça yardımı ile çok ıslatmadan hazırladığımız sostan sürülür. Beş kat olana kadar devam edilir. Yufkanın üzerine dilediğimiz iç malzemesinden serpiştirilir. Yufkanın geniş tarafından rulo şeklinde sarılır. Hazırlanan rulo dört eşit parçaya bölünür. Tepsiye dizilen yufkaların üzerine kalan sostan sürülür. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Sıcak olarak servis edilir.
Afiyet olsun 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder