
1 kilo patlıcan
300 gram kıyma
2 adet domates
3 adet sivri biber
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tepeleme salça
2 adet kuru soğan
maydonoz
tuz, karabiber
yapılışı
Patlıcanlar yıkanır. Kabukları alaca şeklinde doğranır. Yaklaşık 3 cm kalınlığında halka halka dilimlenir. Patlıcanlar tuzlu suda 10-15 dakika bekletilir. Daha sonra kağıt havlu ile kurutulur. Kızgın yağda kızartılır. Çıkarılan patlıcanlar kağıt havlu üzerine alınır. Patlıcanlar fırın tepsisine dizilir. Sosunu hazırlamak için 4-5 kaşık sıvıyağda soyup doğradığımız soğan ve sarımsaklar sarartılır. Üzerine kıyma ilave edilir karıştırarak kavrulur. Salçada ilave edilir karıştırarak pişirilir. İçerisine 1 buçuk su bardağı su ilave edilir kaynamaya bırakılır. Söndürmeye yakın içerisine tuz, karabiber, ince doğranmış maydonozlar eklenir. Kaynattığımız sos patlıcanların üzerine her tarafa eşit gelecek şekilde tepsiye dökülür.Domateslerin kabukları soyulur. Halkalar halinde doğranır. Sivri biberler ortadan ikiye kesilir. Çekirdekleri çıkarılır. Musakkanın üzerine domates ve sivri biberler dizilir.180 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirilir.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder