
yarım demet karalahana
yarım çay bardağı kavrulmuş kırık mısır
yarım su bardağı barbunya fasulyesi
1 yemek kaşığı mısır unu
yarım yemek kaşığı salça
1 adet kuru soğan
1-2 yemek kaşığı tereyağ
tuz, 4-5 su bardağı su
1 adet kurutulmuş acı biber
yapılışı
Karalahana yıkanır yemeklik doğranır ve haşlanır. Suyu süzülen karalahana tencereye alınır. İçerisine doğranmış soğan, kırık mısır dondurucudan çıkardığımız barbunya fasulyesi, salça, tereyağ, acı biber su ilave edilir. Fasulyeler pişene kadar orta dereceli ateşte kaynatılır. İndirmeye yakın tuz ve mısır unu azar azar elimizle yemğin içine dökülerek karıştırılır.
Afiyet olsun
yarım çay bardağı kavrulmuş kırık mısır
yarım su bardağı barbunya fasulyesi
1 yemek kaşığı mısır unu
yarım yemek kaşığı salça
1 adet kuru soğan
1-2 yemek kaşığı tereyağ
tuz, 4-5 su bardağı su
1 adet kurutulmuş acı biber
yapılışı
Karalahana yıkanır yemeklik doğranır ve haşlanır. Suyu süzülen karalahana tencereye alınır. İçerisine doğranmış soğan, kırık mısır dondurucudan çıkardığımız barbunya fasulyesi, salça, tereyağ, acı biber su ilave edilir. Fasulyeler pişene kadar orta dereceli ateşte kaynatılır. İndirmeye yakın tuz ve mısır unu azar azar elimizle yemğin içine dökülerek karıştırılır.
Afiyet olsun
Bir karadenizli olarak en sevdiğim çorbadır,ellerinize sağlık
YanıtlaSilBir karadenizli olarak en sevdiğim çorbadır,ellerinize sağlık
YanıtlaSilAfiyet, bal şeker olsun.
YanıtlaSil