Sayfalar


Cumartesi, Kasım 15

Ananaslı pasta

malzemeler
4 adet yumurta
4 türk kahve fincanı şeker
4 türk kahve fincanı un
1 türk kahve fincanı ılık su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
kreması için
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1 buçuk yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 yumurta sarısı
2 poşet krem şanti
1 su bardağı süt
1 adet ananas
1 adet muz
1 adet armut
1 adet portakal
(istediğimiz meyveler)

yapılışı
Pandispanyası için öncelikle yumurtanın sarıları ve beyazları ayrılır. Sarılarının içine şeker dökülür ve çırpılır. İçine ılık su ilave edilip çırpılır. Un, vanilya, kabartma tozu İlave edilir ve karıştırılır. Ayrı bir kapta yumurta akları bir fiske tuz ile kar halini alana kadar mikserle çırpılır. Yumurta akları ve sarıları tahta kaşıkla alttan üste doğru karıştırılır. Yağlanmış kalıba dökülen pandispanya önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir .Kreması için süt, şeker, un, nişasta, vanilya, yumurta sarısı tencereye alınır. İçinde topak kalmayacak şekilde karıştırılır. Ocağa alınan krema karıştırılarak pişirilir. Krem şanti 1 bardak süt ile çırpılır. Soğuyan kremaya eklenip mikserle çırpılır. Pandispanya ortadan ikiye kesilir. Üzeri birkaç kaşık süt ile ıslatılır. Krema sürülüp ufak doğranmış meyveler serilir. Diğer pandispanyada süt ile ıslatılıp üzerine koyulur. Kalan krema ile pandispanyanın her yeri kaplanır. Üzeri ananas dilimleri ile süslenir.
Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder