Sayfalar


Cumartesi, Kasım 15

Tahinli susamlı kurabiye

malzemeler
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı nişasta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket vanilya
1paket kabartma tozu
250 gram oda ısısında margarin
içerisine
1 su bardağı tahin
3-4 yemek kaşığı pudra şekeri
1 su bardağı susam

yapılışı
Pudra şekeri, margarin, sıvıyağ, nişasta, vanilya yoğurma kabına alınır. Kabartma tozu ve un azar azar eklenerek ele yapışmayan bir hamur yoğrulur. Hamur, un serptiğimiz tezgahta bıçak sırtı kalınlığında açılır. Çay bardağı ile yuvarlaklar çıkartılır. Pişirme kağıdı serdiğimiz tepsiye bıçak yardımı ile kaldırılıp dizilir. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında hafif pembeleşene kadar pişirilir.
Susam yağ koymadan tavada kavrulur. Tahin ve pudra şekeri karıştırılır. Pişen ve soğuyan kurabiyenin iç kısmına tahin karışımı sürülür. Diğer kurabiyede üzerine kapatılır. Kenarlarına tahin karışımından sürülüp kavrulmuş susama bulanır.
Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder