Sayfalar


Cumartesi, Kasım 15

patatesli gül böreği

malzemeler
6 adet yufka
2 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı süt
yarım su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
4 adet haşlanmış patates
2 adet soğan
karabiber
kırmızı biber
tuz
5 yemek kaşığı sıvıyağ

yapılışı
Haşlanmış patatesler ezilir. Yemeklik doğranmış soğanlar 5 yemek kaşığı sıvıyağ ile sarartılır. Ezilen patatesler ilave edilir. Tuz, karabiber ve kırmızı biber ekleyip karıştırılır.
Böreğin sosu için yoğurt, sıvıyağ, süt, kabartma tozu karıştırılır. Düz bir zemin üzerine serilen yufkanın üzerine fırça yardımı ile bu sostan sürülür. Yufka dört eşit parçaya kesilir. Geniş tarafına patatesli harçtan koyulup sarılır. Sardığımız börekler kenardan içe doğru kıvrılır. Diğer beş yufkada aynı şekilde yapılır. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilen böreklerin üzerine kalan sostan sürülür. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirilir.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder