Sayfalar


Salı, Nisan 17

kavala kurabiyesi

malzemeler
250 gram oda ısısında tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı badem veya fındık
1 su bardağı pudra şekeri
4 buçuk su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

yapılışı
Öncelikle kırıklanmış bademler tavaya alınır ve karıştırarak kavrulur. Üzerine unun tamamı eklenir kısık ateşte karıştırarak rengi değişmeye başlayana kadar kavrulur. Ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra diğer malzemelerde eklenir ve hamur yoğurulur. (Bilindik kurabiye hamurlarından farklıdır, toparlanması zor bir hamurdur telaş etmeyin)
Un serili bir tezgah üzerinde, hamurun üzerine keserek açtığımız buzdolabı poşeti koyarak merdaneyle parmak kalınlığında açılır.(Poşeti koymamızın sebebi hamurun merdaneye yapışmasını önlemektir) Bir bardak yardımı ile yuvarlaklar kesilir. Daha sonra da aynı bardakla ay şekli verilir. Yada yuvarlak şekilde yağlı kağıt serili tepsiye dizilir. Veya elimizle de şekil verebiliriz. 175 derecede önceden ısıtılmış fırında fazla kızartmadan pişirilir. Soğuduktan sonra üzerine süzgeçle pudra şekeri elenir.
Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder