Sayfalar


Perşembe, Nisan 19

mantar soslu tavuk pirzola

malzemeler
6 adet tavuk pirzola
4 yemek kaşığı yoğurt
3 diş sarımsak
kırmızı toz biber
karabiber, kekik
1 tatlı kaşığı salça
tuz
mantar sosu için
250 gram mantar
2 yemek kaşığı tereyağ
1 adet soğan
1 yemek kaşığı un
yarım su bardağı krema
yarım su bardağı su
tuz, karabiber

yapılışı
Öncelikle tavuk pirzolalarının derisi ve kemikleri çıkarılır ve yıkanır. Bir kaba yoğurt, salça, yeterli miktarda tuz, baharatlar ve doğranmış sarımsak ilave edilir karıştırılır. Tavuk pirzolalar bu karışıma koyulur karıştırarak bu sosa bulanır. Kabın üzeri kapatılıp buzdolabında 2  saat kadar dinlendirilir. Daha sonrasında tavuk etleri fırın pişirme poşetine koyulur, birkaç yerinden delinen poşet 200 derecelik fırında 35 dakika kadar pişirilir. Daha sonrasında poştin üst kısmı yırtılır ve tavuk etlerinin üzerleri kızarana kadar biraz daha pişirilir.
Mantar sosu için mantarlar yıkanır ve boylamasına doğranır. Tavaya tereyağ ve ince doğranmış soğanlar alınıp sarartılır. İçerisine mantarlar ilave edilip sotelenir. İçerisine un eklenir ve kavrulur. Su, karabiber, tuz ilave edilip karıştırılır. Söndürmeye yakın krema eklenir ve ocaktan alınır.
Pişen tavuk pirzolaları servis tabağına alınır ve üzerine mantar sos dökülür.
Afiyet olsun    
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder