Babası Bulgaristan göçmeni Annesi Trabzon'lu bir ailenin kış (15 Aralık 1977) kızıyım. Lakabım emili... :) Mutfak merakım ilkokul'dan sonra başladı. Babamın ''Bana iki yımırta kırda yiyeyim'' sözleri hala aklımda.. Yumurta pişirmekle başladım ilk mutfak macerama, ama öyle basit değildi elbet, sahanda yumurta ile harikalar yaratıyordum kendimce süslemeden olurmuydu hiç! Kırmızı pul biber, karabiber ve kekik...
Afiyet olsun canım babacığım...
Soğuk kış günlerinde guzine sobanın ısıttığı, tel dolaplı ahşap soframızda babaannemin yaptığı ve evimizin önündeki toprak fırında pişirdiği o mis gibi kokan ekmekleri yediğimiz mutfağı çok özledim. O ekmekleri de tabiki... 1 bardak süt mü lazım hemen sağıp geliyorum, 5 dakkikada taze süt yanıbaşımızda ve mis gibi kokan çörekler...
Lise yılları ve sonrasında iş deneyimlerim ve en sonuncusunda hayat arkadaşımı bulduğum eşim, canım, ve ikiside birbirinden çok farklı kızlarım kuzucuklarım, en büyük destekçilerim... Eşimin bana hatırlattığı, şu anda hayatta olmayan babacığımın beni istemeye geldiklerinde eşimin ailesine söylediği o cümle ''Ben size kızımı değil mutfağımı veriyorum'' ile mutfak maceramı sizlere kısaca özetlemek istedim. Emilinin mutfağı her zaman açık, yepyeni tarifler ve denenmiş farklı lezzetler ile dolu tarif defterimi de sizlerle paylaşmaktan sevinç ve gurur duyduğumu bilmenizi isterim...
Sevgiler,
Emel Yılmaz
Soru , öneri ve yorumlarınızı emilicabuk@hotmail adresinden bana iletebilirsiniz
Seni uzaktan sevmek: Anthropologie
-
Şu anki işimi yapmıyor olsaydım ya fotoğrafçı olurdum ya da dekoratör...
Sanırım daha çok da dekoratör! Çünkü ev dekorasyon mağazalarına girdiğimde
ya da i...
malzemeler 4 adet milföy hamuru 1 su bardağı fiyonk makarna 1 adet yumurta yarım su bardağı süt yarım çay bardağı sıvıyağ 1 su bardağı kadar beyaz peynir çörek otu
yapılışı Öncelikle makarnalar haşlanır. Bir kabın içerisine yumurta, süt, sıvıyağ alınır ve çırpılır. Bu karışımdan yarım çay bardağı milföyün üzerine dökmek için ayrılır. Haşlanan ve ılıyan makarnaya çırpılan sos dökülür ve karıştırılır. Milföy hamurları iki kat üst üste koyularak dikdörtgen bir tepsiye göre, hafif un serilmiş tezgah üzerinde açılır. Yağlı kağıt serili tepsiye açılan milföy hamuru yerleştirilir. Üzerine makarna karışımı dökülür ve düzeltilir. Makarnaların üzerinede peynir ufalanır. Geriye kalan iki milföyde aynı şekilde açılıp makarnaların üzerine serilir. Ayırdığımız yarım çay bardağı sos milföyün üzerine dökülür ve her yerine gelecek şekilde yaydırılır. Börek dilimlere ayrılır üzerine çörekotu serpilir. 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Sıcak servis edilir. Afiyet olsun
http://yemegedairhersey.blogspot.com/2012/05/milfoy-etkinligi.html milföy etkinliğimize sizi de bekleriz
YanıtlaSil