Sayfalar


Salı, Nisan 10

keten tohumlu poğaça

malzemeler
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 paket kuru maya
1 su bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı mahlep
1 adet yumurta sarısı
 yarım su bardağı keten tohumu 
yeterli miktarda un

yapılışı
Su, süt, sıvıyağ şeker, tuz  karıştırma kabına alınır. Üzerine  mahlep, keten tohumu ilave edilir ve un ilave edilerek yumuşak ele yapışmayan hamur yoğurulur. Üzeri kapatılarak mayalandırılır. Mayalanan hamurdan parçalar kopartılır ve yuvarlatılır. Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir. Biraz da tepside mayalandırılır. Üzerine yumurta sarısı sürülür. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
Afiyet olsun 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder