keten tohumlu poğaça
malzemeler
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 paket kuru maya
1 su bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı mahlep
1 adet yumurta sarısı
yarım su bardağı keten tohumu
yeterli miktarda un
yapılışı
Su, süt, sıvıyağ şeker, tuz karıştırma kabına alınır. Üzerine mahlep, keten tohumu ilave edilir ve un ilave edilerek yumuşak ele yapışmayan hamur yoğurulur. Üzeri kapatılarak mayalandırılır. Mayalanan hamurdan parçalar kopartılır ve yuvarlatılır. Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir. Biraz da tepside mayalandırılır. Üzerine yumurta sarısı sürülür. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder