Sayfalar


Pazar, Kasım 8

kırmızı biber turşusu

malzemeler
1 kg kırmızı biber
1 su bardağı sirke
yarım su bardağı sıvıyağ
yarım yemek kaşığı iri tuz
yarım yemek kaşığı şeker
maydanoz, sarımsak

yapılışı
Biberler yıkanıp ayıklanır. İstediğiniz büyüklükte doğranır yada bütün olarak bırakılır. Tencereye yağ, sirke, tuz, şeker koyulur. Kaynayınca biberler eklenir. 1-2 dakika kadar kaynatılır. Hafif rengi değişen biberler tencerden alınır. Soğuyan biberler cam kavanoza aralarına maydanoz ve ayıklanmış sarımsak olmak üzere dizilir. Soğuyan turşu suyu üzerlerine boşaltılır ve kapağı kapatılır.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder