Sayfalar


Pazar, Kasım 8

kırmızı biberli lahana turşusu

malzemeler
orta büyüklükteki beyaz lahanananın yarısı
1 kg kırmızı biber
yarım kg kuru soğan
1 buçuk su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı sirke
3 yemek kaşığı iri tuz
1 yemek kaşığı tane karabiber
defne yaprağı

yapılışı
Kırmızı biberler yıkanır ve çekirdekleri çıkarılır. Lahana ve biberler ince kesilir. Kuru soğanlar piyazlık doğranır. Hepsi derin bir kap içerisine alınır. Sirke, yağ, tuz bir yemek kaşığı tane karabiber ilave edilip iyice karıştırılır. Turşu cam kavanozlara doldurulur. Kaptaki turşu suyu kavanozlara paylaştırılır. Her şişeye 2-3 adet defne yaprağı koyulur. Kapakları kapatılan şişeler büyük bir tencereye dizilir. (Dik olması şart değil) Üzerlerini aşacak kadar su eklenir. Su kaynamaya başladıktan sonra üç dakika kadar kaynatılır. Çıkarılan şişeler ters şekilde koyulur üzeri örtülür. Soğuyunca şişeler düz bir şekilde serin yerde bekletilir.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder