Sayfalar


Pazar, Kasım 8

zeytinyağlı enginar

malzemeler
6 adet enginar çanağı
1 adet soğan
1 adet havuç
1 adet patates
1 su bardağı bezelye
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı un
1 yemek kaşığı limon suyu
tuz, zeytinyağ dereotu
yapılışı
Tavaya yemeklik doğranmış soğanlar ve zeytinyağ koyulur. Soğanlar sararınca küp doğranmış havuç, bezelye ve patatesler eklenir. 2-3 dakika kavrulur. Yarım demetten az ince doğranmış dereotu eklenir.
Tencereye limon suyu, un, su eklenir ve karıştırılır. Enginarların çukur tarafı alta gelecek şekilde tencereye dizilir. Kaynamaya bırakılır. Yarı pişmiş olan enginarların üzerine bezelyeli karışım dökülür. Tuzu eklenip kısık ateşte pişmeye bırakılır. Enginarlar tamamen yumuşayınca altını kapatıp dinlendirilir. Ilınınca dereotu ile servis edilir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder