Sayfalar


Perşembe, Kasım 19

tahinli kurabiye

malzemeler
125 gram tereyağ yada margarin
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta sarsı(akı dışına)
yarım çay bardağı yoğurt
3 yemek kaşığı şeker
aldığı kadar un
içi için
yarım su bardağı şeker
1 su bardağı tahin
ceviz, susam

yapılışı
Tereyağ, sıvıyağ, yumurta sarısı, üç yemek kaşığı şeker yoğurt yoğurma kabına alınır. Azar azar un ilavesi ile yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğrulur. Hamur iki eşit parçaya ayrılır. İçi için tahin ve şeker karıştırılır. Hamur merdaneyle ince yuvarlak bir şekilde açılır. Tahinli şeker karışımı hamurun her  
yerine sürülür. Üzerine iri kırıklanmış ceviz serpilir. Hamur rulo yapılır ve bir parmak kalınlığında kesilir. Kesilen parçalar önce yumurta akına daha sonrada susama bulanır. Pişirme kağıdı serili tepsiye dizilen kurabiyeler 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder