Sayfalar


Cuma, Haziran 18

bulgaristan usulü "güveç"

malzemeler
1 buçuk su bardağı pirinç, 2 buçuk su bardağı tavuk suyu
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
2 adet domates
1 adet tavuk göğsü
tuz, kırmızı toz biber
mercimek otu, sıvıyağ

yapılışı
Soğan yemeklik doğranır, sıvıyağ ile pembeleştirilir.
İçerisine kabuğu soyulmuş, doğradığımız domatesler
ilave edilir ve pişirilir. Tavuk tencereye alınır
su ilave edilerek haşlanır. Pirinç ayıklanıp yıkanır
yuvarlak küçük bir tepsiye dökülür. Üzerine didiklediğimiz 
tavuk eti ve domatesli soğan eklenir. İri doğranmış sarımsak 
tuz, tavuk suyu katılarak karıştırılır. Üzerine kırmızı toz biber
ve mercimek otu (çibrisa'da denilir) serpilir, 200 derecelik fırında 
suyu çekene kadar pişirilir.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder