Sayfalar


Pazartesi, Haziran 14

sarma muhallebi



malzemeler
100 gram margarin
yarım su bardağı un
2 buçuk su bardağı süt
5 çorba kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1 su bardağı kadar doğranmış çilek
yarım paket krem şanti
yarım su bardağından az süt
1 su bardağı kırıklanmış fındık
yarım paket hindistan cevizi

yapılışı
Margarin eritilir içerisine un ilave edilir, biraz kavrulur. İçerisine süt ile şeker eklenir ve biraz koyu muhallebi kıvamı olana kadar pişirilir. Diğer tarafta dikdörtgen borcama fındık
ve hindistan cevizi karışımı serpilir. Hazırladığımız muhallebi sıcak olarak borcama dökülür. Soğuyunca üzerine hazırladığımız krem şantiyi sürüp 9 dikdörtgen şeklinde kesiyoruz. Doğranmış çilekleri kesilen parçalara koyup sarıyoruz.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder