Sayfalar


Çarşamba, Haziran 16

marmelatlı düğme kurabiye


 

malzemeler
200 gram margarin
2 adet yumurta sarısı
1 su bardağı pudra şekeri
yarım limon kabuğu rendesi
1 adet kabartma tozu
1 adet vanilya, kayısı marmelatı
kurabiyelerin üzeri için toz şeker
yeterli miktarda un







yapılışı
Un ve kabartma tozu hariç malzemeler
karıştırılır. Un ve kabartma tozu azar azar
ilave edilir. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir. Fındıktan büyük parçalar koparılarak
resimdeki gibi şekil verilir. Daha sonra işaret parmağımızla
üzerlerine hafif bastırarak çukur yapılır. Üzerleri şekere batırılır aralıklı olarak tepsiye dizilir.
170 derecelik fırında şekerler hafif kızarıncaya kadar pişirilir.
Soğuyunca ortalarına marmelet dökülür.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder