Sayfalar

Cuma, Haziran 18

bulgaristan usulü "su pidesi"


 
malzemeler
4 su bardağı un
1 adet yumurta
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz, su
100 gram margarin(ertilmiş)
1 kalıp peynir, maydonoz

yapılışı
Un bir kaba alınır, ortası açılır içerisine yumurta
sıvıyağ, tuz,su ile ele yapışmayacak bir hamur yoğurulur.
Hamur 4 eşit parçaya bölünür, ilk hamur tepsiden biraz 
büyük olacak şekilde açılır, yağlanmış yuvarlak tepsiye serilir. (kenarları dışa gelecek şekilde) 2 ve 3 üncü hamurlarda tepsi
büyüklüğünde açılıır, büyük parçalar halinde kesilir.
Kaynayan tuzlu suda haşlayıp süzgece aktarılır.
Üzerine bekletmeden soğuk su tutup süzdürülür.
Tepsideki hamurun üzerine kaşıkla eriyen margarinden gezdirdikten
sonra peynirli malzemeden serpiştirilir. Üzerinede
haşlanan hamurlardan peynirleri örtecek biçimde kapatıp tekrar margarin,peynir serpilir. Tekrar haşlanan hamurları kapatıp
margarin, peynir serdikten sonra 4 üncü yufkada üzerine örtülür.
 Pişen kısımları ocaktan dışarı pişmeyen yerleride ocağa gelecek  biçimde döndürerek pişirilir.  Altı pişince unladığımız bir tepsinin arkası ile 
çevirip, yağladığımız tepsisine aktarıyoruz, aynı şekilde altınıda pişiriyoruz.
Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder