Sayfalar

Çarşamba, Haziran 16

zeytinyağlı yaprak sarması

 
malzemeler
yarım kg asma yaprağı
yarım çay bardağı zeytinyağ
yarım çay bardağı sıvıyağ
2 su bardağı pirinç
yarım su bardağı su
4 adat kuru soğan, 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı kuşüzümü
1 tatlı kaşığı tuz
nane dereotu, maydonoz, karabiber
yenibahar

yapılışı
Yaprakları yıkayıp kaynar tuzlu suda 3'er dakika
kadar haşlayalım(rengi değişince kevgirle diğer tarafını çevirelim). Soğanları ince kıyıp tencereye alıp
yağlarıda ilave ederek kavuralım üzerine ayıklayıp
yıkadığımız pirinci ilave edip karıştırarak biraz daha
kavuralım tuz ve suyu ilave edip demlenmeye bırakalım.
Kıyılmış maydonoz, dereotu ve diğer baharatlarıda ilave
edip karıştıralım. Yaprakları çok fazla sıkıştırmadan saralım.
Tencereye  sıralayıp üzerine biraz zeytinyağ, 1 su bardağı su
yarım limon suyu gezdirip üzerinede limon dilimleri ekleyip
pişirelim.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder