Sayfalar


Perşembe, Ağustos 5

havuçlu kek

 
malzemeler
2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
yarım su bardağı sıvıyağ
yarım su bardağından fazla un
yarım su bardağından fazla kepekli un
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı kabartma tozu, 1 tatlı kaşığı tarçın
3 adet havuç (soyulmuş rendelenmiş)
yarım su bardağı kuru üzüm
yarım su bardağı kırıklanmış ceviz

yapılışı
Yumurta ve şekeri açık renkli bir karışım olana
kadar çırpın, sıvıyağ ekleyip çırpmaya devam edin.
Unları, karbonat, kabartma tozu ve tarçını yumurtalı
karışımın üzerine eleyin (kepekli unun elekte kalan
kısmınıda ekleyin) ve alttan üste doğru yumurtalı
karışımla karıştırın. Üzüm, ceviz ve havuçları da yavaşça
karıştırarak ekleyin. Karışıımı dikdörtgen kalıbı sıvıyağ ile yağlayıp 
dökün. Keki 160 derecede ısıtılmış fırında 45 dakika kadar pişirin.
Bıçak veya kürdan batırdığınızda kuru çıkmalı.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder