Sayfalar

Perşembe, Ağustos 5

tavuk ciğerinden arnavut ciğeri

 
malzemeler
yarım kilo tavuk ciğeri
2 adet patates
1 adet kuru soğan
yarım su bardağı un
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
sumak, tuz
kızartmak için sıvıyağ


yapılışı
Ciğerler ayıklanıp küp küp doğranır güzelce yıkanır
suyu süzülmesi için süzgeçe alınır. Un ve kırmızı toz biber
karıştırılır. Suyu süzülen ciğerler unlu karışıma katılıp
karıştırılır. Sıvıyağ tavaya alınır kızdırılıır. Patatesler soyulup yıkanır, küp küp doğranır kızan yağda kızartılır. Servis tabağına alınır. Unlu ciğerler süzgeç ile elenir fazla un atılmış olur. Ciğerler kızgın yağda çevrilerek pişirilir.Pişen ciğerler de servis tabağına alınıp patatesler ve tuz ile karıştırılır. Soğan soyulup piyazlık doğranır, sumak, tuz ile ovulur.Ciğer ile servis edilir.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Gönder