Sayfalar


Cuma, Ağustos 6

kakao soslu kek

malzemeler
4 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
1 adet vanilya
yarım paket kabartma tozu
4 yemek kaşığı süt
kakaolu sos için
2 su bardağı süt
2 tatlı kaşığı mısır nişastası
3 tatlı kaşığı kakao
3 çorba kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı margarin
ıslatmak için
2 su bardaüı süt
1 paket krem şanti
yarım su bardağı süt
hindistan cevizi

yapılışı
Öncelikle yumurta ve şeker iyice çırpılır, içerisine süt eklenir ve un ile kabartma tozu, kakao, vanilya karıştırılarak yumurtalara eklenir. Yağlanmış dikdörtgen borcama dökülür 180 derecelik fırında pişirilir. Kakao sosu için tencereye margarin hariç bütün malzemeler koyulur karıştırarak pişirilir ocağın altı kapatılıp margarin eklenir, karıştırararak soğumaya bırakılır. Fırından çıkan kek ılınınca üzerine 2 bardak süt dökülür, çekmesi için bekletilir. Sütü çeken kekin üzerine yarım su bardağı süt ile hazırlanmış krem şanti sürülür. Soğuyan kakao sosu da krem şantinin üzerine sürülür.  Üzeri hindistan cevizi ile süslenir.
Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder