Sayfalar

Salı, Ağustos 24

lazanya

malzemeler
12 yaprak lazanya
3 yemek kaşığı tereyağ
6 yemek kaşığı un
4 su bardağı süt
1 adet soğan
2 adet havuç
2 diş sarımsak
300 gram kıyma
1 su bardağı kaşar peynir rendesi
3 adet domates
sıvıyağ
tuz

yapılışı
Soğan ince doğranır. Sıvıyağ ekleyip havuçlarıda soyup
rendeledikten sonra soğanlarla birlikte kavrulur. Kıymayı ekleyip
kavurmaya devam edilir. Kıyma kavrulunca içerisine ufak, küp
şeklinde doğranmış domatesler ve sarımsak eklenir. Tuz serpip
domatesler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Başka bir tencerede beşemal sos için tereyağı tencereye alınır.
Un ekleyip biraz kavrulur. Sürekli karıştırarak azar azar süt ilave edilir.
Tuz eklenir ve pişirilir.
Dikdörtgen bir tepsi yağlanır zemine beşamal sos yayılır. Üzerine bir
kat olacak şekilde 3 yaprak lazanya serilir. üzerine beşamal sos üzerinede
kıymalı sos yayılır. Lazanya bitene kadar aynı şekilde devam edilir.
Son katın üzerinede beşamal ve kıymalı sostan sonra kaşar peynir rendesi serpip 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder