Sayfalar


Salı, Ağustos 24

mantı


malzemeler
5 su bardağı un
1 adet yumurta
250 gram kıyma
1 adet soğan
karabiber, tuz
tereyağ, kırmızı toz biber, kekik, yoğurt, sarımsak

yapılışı
Kıyma bir kaba alınır içerisine soğan rendelenir
ve karabiber, tuz eklenerek karıştırılır.
Un yoğurma kabına alınır, ortası açılıp içerisine
yumurta kırılır. Tuz unun üzerine serpilir ve azar azar su ekleyip yoğrulur. Hamur 4 eşit parçaya ayrılır ve
yuvarlanır. Hamur çok ince olmayacak şekilde açılır. Hamurun ortasından itibaren kıyma aralıklarla dizilir.
Dizilmeyen kısım kıymaların üzerine örtülür. Tırtıklı hamur
keseceği ile hamurun kıymasız yerlerinden kesilir. Diğer
hamurlarda aynı şekilde yapılır.
Büyük bir tencereye su koyup ocaktağa alınır
kaynatılır, su kaynayınca tuz eklenir ve mantılar suya katılır. Hamurlar pişince kevgirle servis tabağına
alınır, üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağını eritip içerisine katıp kızdırdığımız kırmızı toz biberli sostan gezdirilir. Üzerinede isteğe bağlı kekik eklenebilir.
Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder